210 93.18.881, Κιν: 6945 89.56.89, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΜΑΝΤΖΑΣ, ΙΑΤΡΟΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ, ΟΜΗΡΟΥ 53 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Η αλλεργική ρινίτιδα είναι μία ενοχλητική κατάσταση για όσους πέσουν θύματα τρόπος του λέγειν σε αυτήν.Χαρακτηρίζεται από αλλαγή και αντιδραστικότητα του ρινικού βλενογόνου σε συγκεκριμένες ουσίες

που έχουν ως αποτέλεσμα μία συμφόρηση και οίδημα στον βλενογόνο της μύτης.

Εμφανίζεται συχνότερα την εποχή της ανθοφορίας,και κάποια δέντρα(πεύκα,λεύκες κ.λ.π.) θεωρούνται υπεύθυνα όπως και η γύρη, η άνοιξη είναι πολύ χαρακτηριστική περίοδος έξαρσης αλλεργικής ρινίτιδας,πρέπει όμως να επισημανθεί ότι αναλόγως του αλλεργιογόνου παράγοντα μπορεί να είναι οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Αλλη αιτιολογία που θα μπορούσε να πυροδοτήσει μία ρινίτιδα αλλεργικής φύσεως είναι σκόνη,τρίχες ζώου,ακάρεα,καπνός,σπιτική σκόνη, η γύρη όπως αναφέρθηκε,σπρευ,αρώματα, μούχλα και διάφορα άλλα.

Τά συμπτώματα είναι συχνά ξαφνικά και με διαφορετική ένταση,συνοδευόμενα από φτάρνισμα,ρινική καταρροή,φαγούρα και κνησμός στην μύτη,δακρύρροια,τσούξιμο στα μάτια,πόνος στο πρόσωπο και γενική εξάντληση.

Αυτές οι εξάρσεις μπορεί να κρατήσουν από μία ώρα εως και για αρκετές ημέρες.Παρατηρείται σε αρκετές περιπτώσεις να συνυπάρχει άσθμα,έκζεμα η μία κνίδωση τοπική και γενικευμένη πιο σπάνια.

Η αιτία πολλές φορές παρά τα όσα αναφέρθηκαν δεν είναι γνωστή μέ αποτέλεσμα ταλαιπωρία για τον ασθενή .Η Ομοιοπαθητική μπορεί να συμβάλει σε αρκετές περιπτώσεις ,στο να περιορίσει και να δώσει λύση σε αυτήν την δυσάρεστη και ενοχλητική κατάσταση της αλλεργικής ρινίτιδας που αφορά αρκετούς ανθρώπους