210 93.18.881, Κιν: 6945 89.56.89, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΜΑΝΤΖΑΣ, ΙΑΤΡΟΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ, ΟΜΗΡΟΥ 53 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Θα αναφερθούμε στο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών περιγράφοντας μία συνηθισμένη περίπτωση από το αρχείο του ιατρείου που αφορούσε κυρία σχετικά με επιπλέον βάρος από το κανονικό της,που είχε καθυστέρηση και γενικά ένα αρκετά ανώμαλο κύκλο εμμήνου ρύσεως. Κατά περιόδους υπήρχε αμηνόρροια για κάποιο διάστημα ,ενώ είχε και περιόδους με ολιγομηνόρροια,αυτό δημιουργούσε πρόβλημα γονιμότητας ενώ και εμφανισιακά η τριχοφυία που είχε αναπτύξει(προσωπο,μαγουλα ,στηθος κ.λ.π) μαζί με κατά περιόδους εμφάνιση ακμής ,είχαν επιδράσει καταλυτικά στην ψυχολογία της,που είχε φθάσει στο ναδίρ,δημιουργώντας προβλήματα και στον γάμο της.

Το ανωτέρω περιστατικό περιγράφει με λίγα λόγια μία περίπτωση συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών με εργαστηριακά ευρήματα αυξημένης τεστοστερόνης,έλλειψη βιταμίνης D,απεικονιστικά υπήρχε η μορφολογία πολυκυστικών ωοθηκών ενώ ήταν σε παρακολούθηση και έκανε και χρήση αντισυλληπτικών.

Η Ομοιοπαθητική παράλληλα μπορεί να βοηθήσει μέσα από ενδελεχές και εξατομικευμένο ιστορικό σε αρκετές περιπτώσεις με τα κατάλληλα σκευάσματα στην διόρθωση του κύκλου και κατεπέκταση της ωορρηξίας με φυσικό και υγιεινό τρόπο .