210 93.18.881, Κιν: 6945 89.56.89, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΜΑΝΤΖΑΣ, ΙΑΤΡΟΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ, ΟΜΗΡΟΥ 53 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Ομοιοπαθητική

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Είναι μια εναλλακτική μέθοδος θεραπείας που αντιμετωπίζει τον άνθρωπο σαν ολοκληρωμένη οντότητα που περιλαμβάνει τη διανοητική, ψυχική και σωματική πλευρά του ατόμου.

Η ομοιοπαθητική αναπτύχθηκε από τον πρωτεργάτη της ιατρό Samuel Hahneman πριν 200 έτη περίπου, ο οποίος είχε διαβάσει σχετικές αναφορές στον Ιπποκράτη με το γεγονός ότι τα “όμοια μπορούν να θεραπεύσουν τα όμοια”, γράφοντας “similia similibus curentur” δηλαδή ότι για να θεραπευτεί ο άρρωστος με τη μέθοδο της ομοιοπαθητικής πρέπει να πάρει την ουσία που είναι ικανή να προκαλέσει σε ένα υγιές άτομο τα ίδια συμπτώματα. Από ολιστικής ιατρικής άποψης, ο κάθε ασθενής είναι άτομο μοναδικό και θέλει ιδιαίτερη θεραπεία και αξιολόγηση.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Πρώτον, γιατί είναι μια μέθοδος φυσική, μη επεμβατική. Δεύτερον, είναι εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφήσετε το περιεχόμενο της κάψουλας να λιώσει στο στόμα σας. Τρίτον, είναι ουσιαστικά αβλαβής σε περίπτωση που δεν έχει δοθεί το κατάλληλο φάρμακο, δε θα σας προκαλέσει βλάβη. Τέταρτον, είναι οικονομική. Το κόστος της κάψουλας ή του χαπιού είναι ελάχιστο, της τάξης του ενός ευρώ ή και λιγότερο. Τέλος δε, είναι ελπιδοφόρα. Όταν εφαρμοστεί σωστά στηρίζει τις δυνάμεις του οργανισμού να αντιδράσει και παράγει, πολλές φορές μόνιμα αποτελέσματα. Η ομοιοπαθητική δε φοβάται τις ασθένειες, το μόνο που απαιτείται είναι υπομονή για να αξιολογηθούν τα θαυμάσια αποτελέσματα της στις περισσότερες περιπτώσεις.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Είναι φαρμακευτικά σκευάσματα υπό τη μορφή: σταγόνων, κοκκίων, καψουλών, χαπιών, σφαιριδίων και αλοιφών. Παρασκευάζονται από υπεύθυνα εργαστήρια και φαρμακευτικές εταιρείες, που ελέγχουν επιστημονικά όλες τις διαδικασίες παραγωγής τους. Διατίθενται από συγκεκριμένα φαρμακεία που έχουν τη σήμανση πώλησης ομοιοπαθητικών φαρμάκων. Συνταγογραφούνται από έγκυρους και έγκριτους ιατρούς. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα προέρχονται από το φυσικό περιβάλλον. Συγκεκριμένα από το φυτικό, το ζωικό και το ορυκτό βασίλειο και η δραστική τους ουσία είναι σε υπεραραιωμένη μορφή.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Είναι ένας εκτεταμένος ιατρικός διάλογος που περιλαμβάνει, πέραν της ενδεχόμενης ιατρικά φυσικής εξέτασης, την ενημέρωση του ιατρού για τις παρακλινικές εξετάσεις και απαντήσεις, καθώς και του ιατρικού ιστορικού του ασθενούς. Συνεχίζεται με μία σειρά ερωτήσεων που αφορούν τα διανοητικά, συναισθηματικά και σωματικά συμπτώματα, καθώς και πλήθος άλλων ερωτημάτων που αφορούν τον ασθενή, της έξεις και τις συνήθειες του. Η διάρκεια, κατά μέσο όρο, είναι περίπου 1 με μιάμιση ώρα. Η σχολαστικότητα των ερωτήσεων αφορά στην προσπάθεια του ιατρού να συλλέξει, όσο το δυνατόν, περισσότερες πληροφορίες με σκοπό να μπορέσει να βρει το κατάλληλο φάρμακο για την περίπτωση του. Πολλές φορές μερικές ερωτήσεις, μπορεί να φανούν ανούσιες, στις απαντήσεις τους όμως μπορεί να κρύβεται το μυστικό της επιτυχούς αντιμετώπισης του προβλήματος. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δείξετε υπομονή κι εμπιστοσύνη και σε χρόνια προβλήματα, λίγη παραπάνω καρτερία για την επάνοδο στη φυσιολογική κατάσταση.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΡΑΤΗ

Η ομοιοπαθητική είναι αναγνωρισμένη επίσημα από αρκετά κράτη στην Ευρώπη, π.χ. Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο, Αυστρία, Πορτογαλία και αρκετά άλλα, καθώς και στον υπόλοιπο κόσμο. Στην Ευρώπη υπάρχει η ECH (Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ομοιοπαθητική) καθώς και η παγκόσμια λίγκα για την ομοιοπαθητική LMHI (Liga Medicorum Homeopathica Internationalis). Στην Ελλάδα από το 1971 υπάρχει η Ε.Ε.Ο.Ι. (Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής)  η οποία είναι επίσημο μέλος των ανωτέρω οργανισμών,  έχει επίσης εκπροσώπηση στο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που αφορά μόνο ιατρούς. Άλλωστε η άσκηση της ομοιοπαθητικής είναι ιατρική πράξη και πρέπει να εκτελείται μόνο από ιατρούς με κατάλληλη εκπαίδευση και γνώση. Στην Ε.Ε.Ο.Ι έχω εκπαιδευτεί κι έχω την τιμή να είμαι τακτικό μέλος της.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Αφορά το κόστος της επίσκεψης στον ιατρό κατά την συνέντευξη που γίνεται. Η τιμή είναι όπως και σε οποιοδήποτε άλλο ιδιώτη ιατρό. Δεν υπάρχει σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία. Η επίσκεψη μπορεί να χρειαστεί να επαναληφθεί, αναλόγως της περίπτωσης, 3 με 4 φορές το χρόνο. Τα φαρμακευτικά σκευάσματα που θα χορηγηθούν είναι της τάξεως των λίγων ευρώ. Το δε αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές είναι εξαιρετικό.

Επικοινωνία - Omiopathitiki.com