210 93.18.881, Κιν: 6945 89.56.89, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΜΑΝΤΖΑΣ, ΙΑΤΡΟΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ, ΟΜΗΡΟΥ 53 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Η Δυσμηνόρροια είναι μία επώδυνη κατάσταση που αποτελεί πρόβλημα για πολλές γυναίκες κυρίως νέες αλλά και μεγαλύτερες κατά την διάρκεια της αναπαραγωγικής ηλικίας. Ο πόνος συχνά προηγείται της περιόδου και μπορεί να συνεχίζεται και κατά τις πρώτες μέρες  της ροής του αίματος ,συνήθως εντοπίζεται χαμηλά στην κοιλιά με αντανάκλαση στην μέση ,στους μηρούς, στις ωοθήκες ,στην πλάτη κ.λ.π. Η μορφή μπορεί να είναι διαφορετικής έντασης, να υπάρχει αίσθηση βάρους, κράμπες, και να συνοδεύεται από εκνευρισμό, αυπνία, ανορεξία ή βουλιμία, διάρροια, πονοκέφαλο.

Η πιο συχνή είναι η πρωτοπαθής δυσμηνόρροια στην οποία δεν απαντάται κάποιος παθολογικός παράγοντας (πιθανόν οφείλεται σε αύξηση των προσταγλανδινών ) και είναι συνηθέστερη στις νέες και πολύ μικρότερες ηλικίες (εφηβεία- εμμηναρχή) και  αφορά   νέες κοπέλες μέχρι 25-27 ετών σε ποσοστό 70%-80% περίπου. Η δευτεροπαθής δυσμηνόρροια απαντάται και σε μεγαλύτερες γυναίκες και υπάρχει αιτιολογικός  παράγοντας όπως κάποιο ινομύωμα ,ενδομητρίωση ,φλεγμονή στην πύελοκύστεις στις ωοθήκες κ.λ.π.

Η Ομοιοπαθητική εκτός από περιπτώσεις πού χρειάζεται αντιμετώπιση  ιατρικώς επιβεβλημένη π.χ. χειρουργική, μπορεί να βοηθήσει με φυσικό τρόπο αναλόγως της περίπτωσης και  του ατόμου με την χρήση των ομοιοπαθητικών σκευασμάτων για την ανακούφιση από τα συμπτώματα, αποφεύγοντας έτσι την χρήση-κατάχρηση φαρμάκων (αντιφλεγμονώδη, αναλγητικά) και την επιβάρυνση του οργανισμού.