210 93.18.881, Κιν: 6945 89.56.89, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΜΑΝΤΖΑΣ, ΙΑΤΡΟΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ, ΟΜΗΡΟΥ 53 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Οι ανωτέρω λέξεις περιλαμβάνουν ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που βιώνουν για μικρό και συνήθως όμως για μεγάλο διάστημα διαφόρων μορφών καταπίεσης κάνοντας την ζωή τους δυστυχισμενη.Μπορεί να είναι συναισθηματική καταπίεση,επαγγελματική,οικογενιακή,κοινωνική καθώς και για διάφορους άλλους  λόγους.

Η αρνητικότητα που προκύπτει από τα παραπάνω ξεκινάει από τον νού δημιουργώντας  αρνητικές σκέψεις οι οποίες με την σειρά τους παράγουν αρνητικά συναισθήματα όπως θλίψη ,θυμό ,οργή, ψυχρότητααυτομομφή, τα οποία με την σειρά τους δημιουργούν φυσικά συμπτώματα όπως  αυπνία, πονοκέφαλο-ημικρανίες,ευερέθιστο έντερο(σπαστική κολίτιδα),διαταραχή της ερωτικής επιθυμίας(libido),προβλήματα στύσεως,κατάθλιψη, βουλιμία,αύξηση βάρους,ανορεξία,τριχόπτωση και πολλά άλλα ακόμα τα οποία εφόσον επιμείνουν δημιουργούν την  οποιαδήποτε νόσο.

Ολες οι χρόνιες σωματικές ασθένειες και τα αποκαλούμενα αυτοάνοσα νοσήματα π.χ. ρευματοειδής αρθρίτιδα ,πολλαπλή σκλήρυνση (σκλήρυνση κατά πλάκας )καθώς και διάφορες δερματικές αλλοιώσεις όπως ψωρίαση, έκζεμα κ.λ.π. καθώς και η πιθανή μετακύλιση σε καταχρήσεις (αλκοολ, καπνός,ναρκωτικά,φάρμακα,ουσίες) προκαλούνται από διαφόρων μορφών εσωτερικές ψυχοσυναισθηματικές συγκρούσεις που χρονίζουν και δεν επιλύονται.

Η καταπίεση λοιπόν που βιώνει κάποιος είναι μία μορφή εγκλωβισμού, στέρηση ελευθερίας και προσωπικής εξέλιξης, νοιώθωντας πολλές φορές ταπείνωση  και απογοήτευση, ζώντας μέσα σε ένα αδιέξοδο ,χωρίς να μπορεί να αντιδράσει αποδεχόμενος τα γεγονότα και διαβιώνοντας  δυστυχισμένος.

Η Ομοιοπαθητική μέσω του ιατρικού ιστορικού, της διερεύνησης και της χορήγησης των κατάλληλων σκευασμάτων βοηθάει στην αντιμετώπιση του εκάστοτε προβλήματος, δίνοντας στο άτομο την δυνατότητα να αντιμετωπίσει το θέμα του από διαφορετική οπτική γωνία επιλύοντας όσο είναι αναγκαίο την οποιαδήποτε εσωτερική-εξωτερική ,πρόκληση-σύγκρουση και από εκείνη την στιγμή ξεκινάει η αντίστροφη πορεία προς την ίαση ξεκινώντας από τα διάφορα σωματικά και ψυχοδιανοητικά συμπτώματα πού ταλαιπωρούσαν το άτομο.