210 93.18.881, Κιν: 6945 89.56.89, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΜΑΝΤΖΑΣ, ΙΑΤΡΟΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ, ΟΜΗΡΟΥ 53 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

ΚΝΗΣΜΟΣ(ΦΑΓΟΥΡΑ) όπως και η ΚΝΙΔΩΣΗ,είναι συνηθισμένες καταστάσεις οι οποίες χαρακτηρίζονται από σχετικά ομοιόμορφα ένα η περισσότερα εξανθήματα που μπορούν να εξαπλωθούν σε κάθε σημείο του σώματος.

Ειναι πολλές φορές ενοχλητική η φαγούρα που νοιώθει το άτομο και αν αυτή επιμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα τότε χρήζει περαιτέρω διερευνησης.

Σε περιπτώσεις οξείας κνίδωσης η αιτία που την προκαλεί που μπορεί να απομονωθεί,ενώ σε περίπτωση χρόνιας εμμένουσας κνίδωσης η αιτιολογία συχνά παραμένει άγνωστη. Κοινές αιτίες είναι:

-Αλλεργία σε κάποια τροφή.
-Αλλεργία σε κάποιο φάρμακο π.χ πενικιλίνη
-Μόλυνση από βακτήρια.
-Φυσικοί παράγοντες όπως το φώς,ο ήλιος, το κρύο, κάποιου είδους δραστηριότητα ή προσπάθεια.
-Ψυχογενείς παράγοντες είναι εξίσου σημαντικό αίτιο.

Πέρα από την χρήση ομοιοπαθητικών σκευασμάτων που μπορούν να βοηθήσουν σε πιο απλές μορφές κνίδωσης,στις πιο σοβαρές καταστάσεις καθώς και σε αυτές που εμμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ταλαιπωρώντας τον ασθενή ,μόνο με το ιδιοσυγρασιακό φάρμακο του ατόμου ,μπορεί να υπάρξει επιτυχία .Η ενδελεχης και λεπτομερής λήψη του ιατρικού ομοιοπαθητικού ιστορικού, συμπεριλαμβανομένων και των ψυχοδιανοητικών συμπτωμάτων θα αναδείξουν την κατάλληλη θεραπεία.


[avatar user=”draman” size=”thumbnail” link=”http://omiopathitiki.com/viografiko/” align=”left”]Δημήτρης Ραμαντζάς Ιατρός Ομοιοπαθητικός, ειδικευμένος και στην Κυτταρολογία[/avatar]