210 93.18.881, Κιν: 6945 89.56.89, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΜΑΝΤΖΑΣ, ΙΑΤΡΟΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ, ΟΜΗΡΟΥ 53 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα αφορά μια δυσάρεστη κατάσταση που ταλαιπωρεί συχνά αρκετούς ανθρώπους. Χαρακτηριστικό είναι ο περιορισμός της κίνησης μερικές φορές του καρπού,ενώ πολύ συχνά
διαπιστώνεται αδυναμία στα δάκτυλα κυρίως τα τρία πρώτα(αντίχειρας,δείκτης,μέσος και λίγο ο παράμεσος),μουδιάσματα και πόνος είναι παροντα συμπτώματα επίσης.

Η ανωτέρω ανατομική εντοπιση οφείλεται στο μέσο νεύρο που διέρχεται από την παλάμη μέσα από ένα χώρο που ονομάζεται καρπιαίος σωλήνας.

Παράγοντες που δημιουργούν αυτή την κατάσταση είναι η συχνή και χωρίς την απαραίτητη διακοπή χρήση επίμονης κίνησης του καρπού (συχνά λόγω επαγγέλματος,κομπιούτερ κ.λ.π),η ρευματοειδής αρθρίτιδα, Σακχαρώδης διαβήτης και άλλα.

Η αντιμετώπιση μπορεί να γίνει με συντηρητικό τρόπο όπως με ακινησία και ένα ναρθηκα ,με φάρμακα(αντιφλεγμονώδη,κορτικοστεροειδη ενέσιμα),αλλαγή δραστηριότητας σε πιο ήπια μορφή .Επι αποτυχιας , η χειρουργική παρέμβαση κρίνεται απαραίτητη για την πιθανή αποκατάσταση της προβληματικής καταστάσεως.

Η Ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει στο στάδιο που μπορεί να αποφευχθεί η κατάχρηση των ανωτέρω φαρμάκων προλαμβάνοντας πιθανή επιδείνωση και ακόμα μια επέμβαση σε πολλές περιπτώσεις ,με φυσικό και υγιεινό τρόπο μέσω των ομοιοπαθητικών σκευασμάτων που διαθέτει.


[avatar user=”draman” size=”thumbnail” link=”http://omiopathitiki.com/viografiko/” align=”left”]Δημήτρης Ραμαντζάς Ιατρός Ομοιοπαθητικός, ειδικευμένος και στην Κυτταρολογία[/avatar]